Hoppa till sidans innehåll

Funktionär


Att vara funktionär innebär att du är med och hjälper till så att vi kan anordna tävlingar, utan funtionärer - ingen tävling. Det kan vara du som tävlar, någon du har med dig eller om du kommer utan häst för att hjälpa till. Det finns uppgifter för dig som inte är erfaren eller kunnig, se nedan. Vi brukar dela upp våra dagar i två pass, ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Hjälper du till en halvdag ingår fika och för dig som är funtionär en hel dag, det vill säga både fm & em, ingår då fika samt lunch.  

Vi håller just nu på att ta fram ett bra system som innebär att du som funktionär kan samla ihop poäng för att du ställer upp. Vi är väldigt måna om de som ställer upp och vill kunna ge tillbaka på något sätt. 


Vid varje tävling som vi arrangerar eller är med och anordnar brukar våra tävlingsansvariga ha en lista där man kan skriva upp sig.

Vi är glada och tacksamma för all hjälp vi får!

 

Här nedan är olika funtionärsroller som vi är i behov av, inte speciellt avancerat. 

Ryttarservice - Du tar emot alla ryttare som kommer för att checka av deras häst/hästars pass, godkänd vaccination, ifylld ryttarförsäkran och ryttarlicens. 

Cafeteria - Du gör i ordning fika och lunch, står i kassan, och fixar fika åt dommarna.  

Speaker - Du sitter i speakerbåset och håller koll på hur tidsplaneringen under dagen ser ut, presenterar alla ekipage som kommer in på banan, kallar till collecting ring, byte av gångart vid nivå 2 grenar, läser upp poäng osv. Här kan det vara bra att ha någon som varit med innan och vet hur det går till. 

Sekritariat - Du sitter i samma bås som speakerna  och skriver in ekipagens poöng i Icetest, printar ut resultaten och sätter upp. 

Domarsekreterare - Att vara domarsekriterare innebär att du sitter i ett domarbås, antingen själv med domaren eller med ytteligaren en hjälpande hand. I finaler behövs de exempelvis inte mer än en. Man antecknar kommentarer och poäng för varje ekipage som domaren säger samt räknar ut en total av poängen och visar poängtavlan för speacker och sekriteriatet. Du behöver inte ha mycket efterfarenhet för att göra detta, man lär sig snabbt. Det är roligt och lärorikt att sitta och lyssna och se.   

Collecting ring - Det innebär att du ser till att de/dem ekipage som ska vara på plats i collecting ring är där innan de ska in på banan. Startar flera samtidigt eller vid finaler sätts färgmarkeringar på ryttarna för att skilja dem åt vilket du ansvarar för. I denna arbetsuppgift är det inkluderat att öppna och stänga banan för ekipagen.  

Banansvarig - Då har du som uppgift att sköta banan såsom att sladda banan med fyrhjulig och välten i pauserna och i slutet av dagen. Det kan även vara bra att mocka vid behov.  

Tidtagare - Här behöver du ha ett tidtagarur för att ta tiden på de ekipage som rider passgrnar där tid spelar in. Här behövs minst tre stycken.

Uppdaterad: 10 NOV 2018 12:58 Skribent: Anna Berg
E-post: Adressen Gömd

 

BLI MEDLEM

Kontakta oss

This is a mailto link

This is a mailto link

This is a mailto link 

 

Plusgiro: 1929881-9

Swish: 123 503 6082

 

@sigurislandshastforening

Postadress:
Sigur Islandshästförening - Islandshäst
Elisabeth Andreasson Vävra 543
44295 Hålta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: elisabethimse@gmail....