OM SIGUR
HISTORIK

Sigur Islandshästförening är en ideell förening som är ansluten till Svenska Islandshästförbundet (SIF), och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) i enhetlighet med SIF anslutning.

Föreningen är en sammanslutning av för islandshästsporten intresserade med ändamål att främja islandshästens användning på sätt som anges i SIs stadgar, samt med särskild malsättning att verka för en ökad gemenskap mellan islandshästryttare.

Föreningen har som ändamål a t bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med "Idrottsrörelsens verksamhetside, vision och värdegrund" 1( kap RF: stadgar, bilaga), med inriktning att arrangera

tävlingar, aktiviteter/arrangemang för ungdomar och fritidsryttare. Föreningen planerar och främjar kurser och utbildning för att öka kunskap.

Föreningen ska motverka all form av diskriminering samt aktivt verka för en dopingfri idrott

 

Göteborg Horsepark Säve (GHP)

Välkommen till vår fina ovalbana med klubbhus ute i Säve

Många av våra medlemmar håller till ute på Tofta

 

STYRELSEN

Styrelsen för 2023, ny styrelse väljs vid årsmötet i mars varje år

Elisabeth Andreasson

Ordförande


Jag var en hästflicka som hängde på ridskolan när jag växte upp men Islandshästen kom in i mitt liv för 30 år sedan på Tofta Herrgård. I denna fina miljö stannade jag med mina hästar och kom snabbt in i lokalförening och distrikt. Gillar både gemenskapen och utmaningarna i Sigur och gläds åt allt det fina som medlemmarna gör tillsammans. 

Ingela Johnsson

Sekreterare

Malin Saetre

Utbildningsutskottet

Mirja Henrysson

Aktivitetsutskottet

Anna Bartler

Aktivitetsutskottet

Hans Jacobson

Suppleant


Började rida sent i livet och tränade på Tofta inför en Islandsresa 2017. Sen dess har jag fastnad både för ridning och dessa fantastiska Islandshästar. Har provat på några mindre tävlingar men älskar att få rida ut i naturen i alla väder.

Har tidigare arbetat inom marknad och försäljning och har nu mitt första år som suppleant i Sigur styrelse.

Ann-Christine Sandström


Maria Fredriksson


Leona Saetre

Adjungerande ledamot


Agnes Terstad

Adjungerande ledamot